HOF Awards & Forum 2020, ziua 3: Strategiile lanturilor mondiale de aprovizionare

by   CIJ News iDesk V
2020-05-29   08:43
/uploads/posts/f0d8872bfc9ec4ceb98ec50c9e9848f9929d89f0/images/1HOFDay3.png /uploads/posts/f0d8872bfc9ec4ceb98ec50c9e9848f9929d89f0/images/3HOF2020header.png

A 3-a zi a premiilor HOF Awards & Forum 2020 a cuprins o discuție cu privire la modul în care pandemia ar putea provoca schimbări majore in tiparele lanturilor mondiale de aprovizionare, în moduri benefice Europei Centrale și de Est. Însă, înainte ca si companiile să poată decide strategiile lor pentru viitor, acestea vor trebui să supraviețuiască șocului economic provocat de blocare. Astfel, directorul financiar al Agenției 108, Robert Sgariboldi, a început discutia cu o prezentare asupra condițiilor actuale ale pieței industriale și asupra recesiunii în formă de V pe care le-a prezis. El a subliniat că șomajul va crește cu siguranță, în timp ce producția industrială scade.

Acestuia i s-au alăturat apoi Marek Dobrzycki, Managing Director (Panattoni), și Bert Hesselink, Group Business Development Director (CTP), într-o discuție care a avut în vedere posibilitatea unui al doilea val al infecției cu Covid-19 și modul în care acest lucru ar putea duce la o recesiune în formă de W. Cu toate acestea, grupul s-a aratat optimist cu privire la faptul ca că guvernele din Europa vor avea probabil idei mai bune decât au avut prima dată referitor la modalitățile de a face față situației.

Între timp, producătorii de bunuri și echipamente vor trebui să decidă dacă trebuie să aleagă locații noi, mai fiabile, unde sa isi stabileasca depozitele de aprovizionare. Dependența excesivă de Asia nu pare a fi cea mai bună cale de înaintare, dar nu se stie cât de mult isi doresc marile companii sa isi mute capacitatea de producție în vestul relativ scump. Intr-o notă pozitivă, acestia sunt de parere că sectorul industrial al CEE este bine plasat pentru a rezista la perioade mai grele, deoarece recesiunea a lovit într-un moment în care pe piață există foarte puține locuri de muncă vacante. Mai mult decat atat, speakerii sunt convinsi că cei mai mari beneficiari ai crizei, specialiștii în retail online, s-au aliniat pentru a ocupa orice spațiu disponibil.

Discuția a fost urmată de prezentarea premiilor HOF pentru categoriile Teams & Leaders si Transactions. Categoriile pentru agentii au fost primele, iar premiul pentru Best CEE / SEE Office Real Estate Agency a fost acordat companiei CBRE pentru munca și succesele echipei sale în toată regiunea, în 2019. Cushman & Wakefield a obținut victoria pentru Best CEE/SEE Retail Real Estate Agency, iar premiul pentru Best CEE/SEE Warehouse Real Estate Agency a fost câștigat de către 108 Agency. Ultimul dintre aceste premii a fost câștigat de CBS International, pentru categoria Best Local Real Estate Agency.

Singurul premiu individual al HOF Awards & Forum 2020 este acordat pentru Best Leadership Professional, iar câștigătoarea anului 2020 a fost Alexandra Tomášková, Vicepreședinte Executiv Operațiuni Ungaria și Republica Cehă in cadrul Skanska Commercial Development Europe. A fost o reintoarcere triumfatoare pentru Tomášková, care a strâns mai multe premii pentru Skanska în primele două zile ale evenimentului și a dedicat premiul întregii sale echipe.

Mint Investments si-a făcut apoi apariția pe scena virtuala pentru a isi revendica primul premiu al anului, pentru Best Asset Manager. Au urmat premiile pentru cele doua tranzactii, prima fiind Best Land Transaction, castigata de Panattoni pentru acordul care a făcut posibil aeroportul Panattoni Park Košice, iar cea de-a doua, Best Commercial Investment Property Transaction, castigata de CTP Parks - Deka Immobilien / CTP Invest.

Ziua 4 a premiilor HOF Awards & Forum 2020 a inceput astazi, 29 mai, la ora 10:30, cu o discuție despre modul în care criza actuală afectează piețele rezidențiale din regiune si o scurtă prezentare facuta de Petr Hana de la Deloitte. În final, ultimele 9 premii ale HOF Awards 2020 sunt prezentate începând cu ora 11:30, inclusiv premiul Grand Prix, cel mai bun proiect dintre cele mai bune.